Alles wat je moet weten over kappers wasbakken: Van aankoop tot installatie

Artikel 12 van 12

Een kappers wasbak is een essentieel onderdeel van elke kapsalon, waarbij het zowel comfort als functionaliteit biedt voor zowel de kapper als de klant. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over kappers wasbakken, van het kiezen van het juiste type tot het installeren en onderhouden ervan. Of je nu een beginnende kapper bent of een ervaren professional, deze informatie zal je helpen om de beste keuze te maken voor uw salon.

 

Introductie tot kappers wasbakken

Kappers wasbakken zijn onmisbaar in elke kapsalon en spelen een cruciale rol in het dagelijkse werk van kappers. Ze bieden comfort en functionaliteit voor zowel de kapper als de klant tijdens het wassen, spoelen en behandelen van het haar. In dit gedeelte zullen we de basisinformatie over kappers wasbakken bespreken, hun functie en gebruik in de kappersbranche.

 

Wat is een kappers wasbak en waarom is het belangrijk?

Een kappers wasbak is een speciaal ontworpen wasbak die wordt gebruikt in kapsalons om het haar van klanten te wassen, spoelen en behandelen. Het kappers wasbak belangrijk aspect is dat het zorgt voor een comfortabele en ergonomische werkomgeving voor de kapper, terwijl het tegelijkertijd een ontspannen en aangename ervaring biedt voor de klant. Zonder een geschikte kappers wasbak zou het voor kappers moeilijk zijn om hun werk efficiënt en professioneel uit te voeren, wat kan leiden tot ontevreden klanten en een lagere kwaliteit van dienstverlening.

 

Verschilende soorten kapperswasbakken

Er zijn verschillende kapperswasbakken beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele van de meest voorkomende soorten kappers wasbakken zijn:

Stationaire wasbakken - permanent gemonteerd in de kapsalon:

1. Standaard wasbakken: Bestaat uit een ombouw, een stoel en een wasbak met kraan en douche.

 • Direct beschikbare kapperswasbak: Vaak leverbaar binnen enkele werkdagen. Deze optie is echter beperkt tot wijzigingen in het type stoffering of de kleur van de wasbak.

 • Op maat gemaakte kapperswasbak: Hier hebben we volledige keuzevrijheid in de kleur van de stoffering en de wasbak. Dit zijn vaak luxe producten met extra opties zoals elektrische aanpassing van de stoelpositie of voetensteun. Soms is er een optie voor een ingebouwde elektrische massagefunctie in de stoel. De levertijd varieert, maar is meestal 4 tot 8 weken.

2. Kapperswasbakken met zwenkarm: Een speciale oplossing voor salons met beperkte ruimte. Deze opstelling maakt het mogelijk om het haar van de klant te wassen zonder de stoel te veranderen. Dit kan de behandelingen versnellen, maar vanwege de constructie van de kappersstoel is het niet altijd comfortabel voor de klant.

Mobiele kapperswasbak:

 • Eenvoudige draagbare wasunit: Bestaat uit een klein statief, een plastic wasbak met afvoerpijp, met of zonder verzamelbak. Als de wasbak geen verzamelbak heeft, moet de afvoerpijp in een douchebak of andere watercontainer worden geplaatst. Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze wasbak geen kraan of douche heeft, dus het moet worden opgesteld in een badkamer of in de buurt van een andere waterbron. Voordelen zijn onder meer het lage gewicht, het gemak van vervoer en de zeer lage prijs.

 • Draagbare wasunit met ingebouwde watersysteem met pomp: Dit ontwerp maakt het mogelijk om kappersbehandelingen uit te voeren, zelfs als er geen toegang is tot stromend water, of wanneer de klant mobiliteitsproblemen heeft. In dit apparaat is een kleine waterpomp ingebouwd, waardoor water uit de douche stroomt, net als bij een stationaire wasbak. Het water wordt gehaald uit een vooraf gevulde tank en vervolgens verzameld in een andere lege tank voor gebruikt water. Het enige wat nodig is om het apparaat te gebruiken, is een 220V stroomvoorziening. Voordelen zijn onafhankelijkheid van wateraansluitingen en de mogelijkheid om behandelingen bijna overal uit te voeren, zoals in ziekenhuizen of bejaardentehuizen. Dit is een veel professionelere en luxueuzere oplossing in vergelijking met een gewone draagbare kapperswasbak. het wassen en behandelen van het haar.

Het belang van geschikte kappers wasbak in uw salon

Het kiezen van de juiste geschikte kappers wasbak voor uw salon is van groot belang, aangezien het een directe impact heeft op de klantenservice en de efficiëntie van uw werk. Een goed gekozen kappers wasbak moet comfortabel zijn voor zowel de kapper als de klant, gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn, en passen bij de stijl en inrichting van uw salon. Bovendien moet de wasbak voldoen aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door zorgvuldig de verschillende soorten kappers wasbakken te overwegen en rekening te houden met uw specifieke behoeften en voorkeuren, kunt u een wasbak kiezen die bijdraagt aan een succesvolle en bloeiende kapsalon.

 

Het kopen van een wasunit

Als u op zoek bent naar een kapperswasbak kopen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw salon. In dit gedeelte zullen we bespreken waar u op moet letten bij het kopen van een kappers wasbak, het uitgebreide assortiment kapperswasbakken dat beschikbaar is op de markt, en de voor- en nadelen van het kiezen tussen een nieuwe of gebruikte kappers wasunit.

Waar moet u op letten bij het kopen van een kappers wasbak?

Voordat u een kapperswasbak aansluiten in uw salon, zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van een kappers wasbak. Deze omvatten:

 • Materiaal: waskom zijn meestal gemaakt van keramiek, roestvrij staal of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en prijs.

 • Grootte: De grootte van de wasbak moet passen bij de beschikbare ruimte in uw salon en voldoen aan de behoeften van uw klanten.

 • Prijs: Het is belangrijk om een budget vast te stellen en een wasbak te kiezen die binnen uw prijsklasse valt, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit.

 • Installatie: Zorg ervoor dat de wasbak eenvoudig te installeren en aan te sluiten is, en dat u over de juiste aansluitingen en leidingen beschikt.

 • Garantie: Kies een wasbak met een goede garantie om uzelf te beschermen tegen eventuele defecten of problemen na de aankoop.

 

Mobile versus stationere kapperswasbakken

In dit gedeelte zullen we een vergelijking maken tussen mobiele kappers wasbakken en vaste wasbakken, inclusief hun respectieve voordelen en nadelen. We zullen ook bespreken in welke situaties een mobiele of vaste wasbak de beste keuze is voor uw salon.

Voordlelen van een mobile wasunnit

Een mobiele wasbak voor thuiskappers of draagbare wasbak voor kappers biedt verschillende voordelen ten opzichte van vaste wasbakken. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Flexibiliteit: Mobiele wasbakken kunnen eenvoudig worden verplaatst binnen de salon of naar locaties buiten de salon, zoals bij evenementen of huisbezoeken.

 • Gemak: Mobiele wasbakken zijn over het algemeen lichter en gemakkelijker te hanteren dan vaste wasbakken, waardoor ze eenvoudiger te installeren en te verplaatsen zijn.

 • Veelzijdigheid: Mobiele wasbakken kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende stoelen en werkstations, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote salons.

 • Kostenbesparing: Mobiele wasbakken zijn vaak goedkoper dan vaste wasbakken, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn voor startende salons of thuiskappers.

Wanner is een stationere kappers wasbak de beste keuze?

Er zijn situaties waarin wasbakken voor kapsalon de beste keuze zijn. Enkele redenen om voor een vaste wasbak te kiezen, zijn:

 • Stabiliteit: Vaste wasbakken zijn over het algemeen stabieler en steviger dan mobiele wasbakken, waardoor ze beter bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtage.

 • Duurzaamheid: Vaste wasbakken zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramiek of roestvrij staal, wat zorgt voor een langere levensduur en minder onderhoud.

 • Esthetiek: Vaste wasbakken kunnen een meer professionele en gestroomlijnde uitstraling geven aan uw salon, vooral als ze worden gecombineerd met bijpassende stoelen en werkstations.

 • Capaciteit: Vaste wasbakken zijn meestal groter en dieper dan mobiele wasbakken, waardoor ze geschikt zijn voor het wassen van lang of dik haar.

 

Installatie en onderhoud

In dit gedeelte bespreken we de installatie en het onderhoud van professionele kappers wasbakken, inclusief tips en trucs om ervoor te zorgen dat uw wasbak lang meegaat en optimaal presteert.

Hoe sluit u een kapperswasbak aan: Een stap-voor-stap handleiding

Volg deze gebruiksaanwijzing wasbak om uw kapperswasbak op de juiste manier aan te sluiten:

 1. Plaats de wasbak op de gewenste locatie in uw salon, rekening houdend met de beschikbare ruimte en de nabijheid van water- en afvoerleidingen.

 2. Sluit de waterleidingen aan op de mengkraan van de wasbak, waarbij u ervoor zorgt dat de warm- en koudwaterleidingen correct zijn aangesloten.

 3. Bevestig de afvoerslang aan de afvoeropening van de wasbak en leid deze naar de afvoerleiding in de muur of vloer.

 4. Controleer alle aansluitingen op lekkages en draai indien nodig de verbindingen aan om lekkages te voorkomen.

 5. Test de werking van de wasbak door de kraan te openen en het water te laten stromen, controleer daarbij op eventuele lekkages of problemen met de waterdruk.

Hoewel het aansluiten van een kapperswasbak eenvoudig lijkt, is het belangrijk om de juiste procedures te volgen om problemen en schade aan uw wasbak te voorkomen.

 

Het belang van professionele installateurs 

Het inhuren van professionele installateurs bij het installeren van een kappers wasbak biedt verschillende voordelen, zoals:

 • Ervaring en expertise: Professionele installateurs hebben de kennis en vaardigheden om uw wasbak op de juiste manier te installeren, wat de kans op problemen en schade vermindert.

 • Tijdbesparing: Het inhuren van een professional kan u tijd besparen, aangezien zij de installatie snel en efficiënt kunnen uitvoeren.

 • Garantie: Veel fabrikanten van kappers wasbakken bieden garantie op hun producten, maar deze garantie kan vervallen als de installatie niet door een professional wordt uitgevoerd.

 • Veiligheid: Professionele installateurs zorgen ervoor dat alle aansluitingen veilig en correct zijn, waardoor het risico op lekkages en waterschade wordt verminderd.

Hoewel het inhuren van professionele installateurs een extra kostenpost kan zijn, is het een investering die de moeite waard is om ervoor te zorgen dat uw kappers wasbak correct en veilig wordt geïnstalleerd.

 

Onderhoudstips voor uw kapperswasbak

Om de levensduur van uw degelijke kapperswasbak te verlengen en ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren, volgt u deze onderhoudstips:

 • Reinig de wasbak regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om opbouw van haar, zeepresten en vuil te voorkomen.

 • Controleer de waterleidingen en afvoerslang regelmatig op lekkages en repareer of vervang indien nodig beschadigde onderdelen.

 • Ontkalk de mengkraan regelmatig om kalkaanslag te voorkomen en een goede waterstroom te behouden.

 • Inspecteer de wasbak op scheuren of beschadigingen en repareer of vervang indien nodig om verdere schade te voorkomen.

Door deze onderhoudstips te volgen, kunt u de levensduur van uw kappers wasbak verlengen en ervoor zorgen dat deze altijd klaar is voor gebruik in uw salon.

 

Accessories voor kappers wasbkken

Neksteun: Comfort en functionaliteit 

Een van de belangrijkste accessoires voor kapperswasbakken zijn neksteunen voor kapperswasbak. Neksteunen zorgen voor extra comfort voor uw klanten tijdens het wassen van hun haar. Ze helpen ook om nekpijn en ongemak te voorkomen, wat kan ontstaan door de onnatuurlijke houding van de nek tijdens het wassen. Neksteunen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, siliconen en schuim, en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de vorm van de wasbak en de nek van de klant.

Het balang van een goede nekbeschermer bij de waskom

Naast neksteunen is het ook belangrijk om te investeren in een goede nekbeschermer. Een nekbeschermer zorgt voor extra bescherming en comfort voor de nek van uw klant tijdens het wassen van hun haar. Bij het kiezen van een nekbeschermer is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal, de pasvorm en de duurzaamheid. Een goede nekbeschermer moet gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, en bestand zijn tegen veelvuldig gebruik in uw salon.

Andere essentiële accessoires

Andere accessoires die u kunt overwegen zijn onder andere handdouchehouders, mengkranen met thermostaat, en afvoerpluggen. Deze accessoires kunnen de functionaliteit van uw kappers wasbak verbeteren en zorgen voor een efficiëntere en aangenamere werkomgeving voor u en uw medewerkers.

 

Samenvatting 

In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten van kappers wasbakken besproken, van aankoop tot installatie. We hebben het gehad over de verschillende soorten kapperswasbakken, het belang van een geschikte wasbak in uw kapsalon, en de voor- en nadelen van mobiele en vaste wasbakken. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het kopen van een kappers wasunit, waarbij we tips hebben gegeven over waar u op moet letten en het uitgebreide assortiment dat beschikbaar is.

Verder hebben we de installatie en het onderhoud van kappers wasbakken besproken, inclusief een stap-voor-stap handleiding voor het aansluiten van een wasbak en het belang van professionele installateurs. Ook hebben we onderhoudstips gegeven om uw kappers wasbak in optimale conditie te houden.

Tot slot hebben we de verschillende accessoires voor kappers wasbakken behandeld, zoals neksteunen, nekbeschermers en andere essentiële accessoires die het comfort en de functionaliteit van uw wasbak kunnen verbeteren. Met deze informatie bent u goed voorbereid om de juiste kappers wasbak en bijbehorende accessoires te kiezen voor uw salon, zodat u en uw klanten kunnen genieten van een comfortabele en efficiënte haarwaservaring.

© 2014 - 2024 Panda 4 Beauty | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel